DISTRIBUIȚI
CTV News

Preşedintele SUA Joe Biden, catolic practicant dar şi susţinător al dreptului la avort, şi soţia sa Jill Biden vor fi primiţi la Vatican de Papa Francisc pe 29 octombrie, a informat joi Casa Albă, relatează AFP, potrivit agerpres

”Vor discuta despre cum să lucreze împreună, respectând demnitatea umană, pentru a pune capăt pandemiei de COVID-19, pentru a face faţă crizei climatice şi pentru a se îngriji de cei mai puţin norocoşi”, potrivit unui comunicat.


Citește și : Atacul cu arcul din Norvegia a fost un ACT TERORIST

Joe Biden este un catolic fervent, care vorbeşte adesea despre credinţa sa în public şi care lipseşte rareori de la slujbă, mai ales când se află în oraşul său natal Wilmington (Delaware, est).

El este, de asemenea, un susţinător ferm al dreptului la avort, ceea ce provoacă agitaţie în rândul clerului catolic american.

Conferinţa Episcopilor Catolici Americani (USCCB) a votat cu o largă majoritate în această vară propunerea de a elabora un text despre ”semnificaţia Euharistiei în viaţa Bisericii”, care ar putea avea consecinţă refuzarea acestei comuniuni politicienilor care sprijină avortul.

Euharistia sau comuniunea este un rit esenţial al credinţei catolice, în cursul căreia credincioşii primesc simbolul jertfei lui Iisus Hristos.

”Este privat şi nu cred că se va întâmpla”, a răspuns Joe Biden, când a fost întrebat despre acest text şi domeniul său de aplicare.

Citește și : Papa Francisc susţine ‘obiecţia de conştiinţă’ în rândul personalului medical care refuză practicarea avorturilor

Papa, chemat să reacţioneze la acest proiect al arhiepiscopilor americani, a estimat în termeni generali că Biserica nu are vocaţia de a lua o poziţie politică: ”Ce trebuie să facă păstorul? Să fie păstor, nu să condamne”, a afirmat Suveranul Pontif.

”Dacă ieşi din grija pastorală a Bisericii, devii un politician”, a apreciat Papa Francisc, exprimându-şi în acelaşi timp dezaprobarea faţă de avort pe care l-a comparat cu ”o crimă”.