DISTRIBUIȚI

Preşedintele ales al SUA Joe Biden şi-a luxat glezna şi are câteva mici fracturi ale oaselor de la talpa piciorului, astfel că va avea nevoie de o gheată ortopedică în următoarele săptămâni, a anunţat medicul său, după ce Biden a alunecat în timp ce se juca cu câinele său Major, potrivit CNN şi news.ro.

„Iniţial radiografia nu a arătat fracturi evidente, dar o scanare CT a confirmat mici luxaţii ale oaselor cuneiforme şi intermediar şi lateral. Va purta o gheată ortopedică în următoarele săptămâni”, a declarat dr. Kevin O’Connor.Citeşte şi: Premierul australian reacţionează dur la o postare a unui oficial chinez

Duminică, echipa lui Biden a anunţat că va fi consultat de un medic ortoped „din precauţie”, după ce şi-a scrântit piciorul în timp ce se juca cu câinele.

După acest anunţ, preşedintele în exerciţiu Donald Trump a scris pe Twitter: „Fă-te bine curând”.

Biden, care a împlinit pe 20 noiembrie 78 de ani, va fi cel mai în vârstă preşedinte din istoria Statelor Unite.

În timpul campaniei electorale, echipa de campanie a acestuia a publicat o sinteză a istoricului său medical, care arăta că este apt să-şi îndeplinească funcţia.

Citeşte şi: Poliţia franceză a arestat 81 de protestatari

Medicul O’Connor preciza la acel moment că Biden este „sănătos, viguros, şi îşi va îndeplini cu succes mandatuld e preşedinte”.

Familia Biden are doi câini, Major şi Champ, amândoi ciobăneşti germani. Major a fost adoptat de la o asociaţie din Delaware în 2018 iar Champ s-a alăturat familiei în 2008, la câteva săptămâni după ce Biden a devenit vicepreşedinte al SUA.