DISTRIBUIȚI
Getty

Joe Biden a salutat marţi o ”seară bună” pe calea de a fi ”şi mai bună”, după primele rezultate ale ”Super Tuesday”, care îi dau un avans în faţa rivalului său socialist Bernie Sanders, relatează miercuri AFP, potrivit agerpres.

”Este o seară bună! Şi se pare că va deveni şi mai bună! Nu se numeşte degeaba Super Tuesday”, a declarat fostul vicepreşedinte al lui Barack Obama în faţa susţinătorilor săi din Los Angeles, în California.


Citește și : ONU cere UE să asigure mai mult sprijin Greciei în faţa valului de migranţi şi refugiaţi

Joe Biden a câştigat marţi alegerile primare democrate şi în Massachusetts, fieful rivalei progresiste Elizabeth Warren în cursa pentru învestire, potrivit estimărilor presei americane.

Fostul vicepreşedinte american a câştigat până acum în opt state din 14 în care a avut loc ”Super Tuesday”.

Pentru senatoarea de Massachusetts Elizabeth Warren a fost în schimb o înfrângere uriaşă în mijlocul unei seri eşuate, ea clasându-se pe locurile trei sau patru.

Împreună cu Mike Bloomberg, ”ea este marele perdant în această seară. Nici măcar nu s-a apropiat de victorie la ea acasă”, a scris cu o notă ironică pe Twitter preşedintele republican Donald Trump.

Citește și : Trump acceptă propunerea lui Putin privind o reuniune a Consiliului de Securitate ONU

„Super Tuesday” a început în SUA, unde 14 state votează pentru a-i departaja pe favoritul Bernie Sanders şi fostul vicepreşedinte Joe Biden, care are vânt din pupa după ce şi-a raliat tabăra moderată în cursa pentru Casa Albă, notează AFP.

Voturile de marţi, de la un capăt la celălalt al Americii, vor duce la atribuirea a peste o treime dintre delegaţii necesari învestirii finale la convenţia democrată din iulie.