DISTRIBUIȚI
Getty

Preşedintele american, Joe Biden, a salutat joi o „zi mare” în lupta împotriva pandemiei COVID-19 după anunţul ridicării recomandării de a purta mască pentru persoanele vaccinate, notează AFP, potrivit agerpres.

„Dacă sunteţi complet vaccinaţi, nu mai trebuie să purtaţi mască!”, a spus el într-un discurs din grădinile Casei Albe.


Citește și : Aeroportul Ramon din Israel funcţionează la parametri normali

„Aruncaţi măştile! Aţi câştigat dreptul de a face ceva pentru care americanii sunt cunoscuţi în întreaga lume: să-i salutaţi pe ceilalţi cu un zâmbet”, a continuat preşedintele Statelor Unite.

„Cred că acesta este o etapă importantă, o zi mare”, a adăugat el, îndemnându-i pe americanii care nu s-au vaccinat până acum să facă acest lucru fără întârziere.

„Vă implor: protejaţi-vă până la linia de sosire”, a insistat Joe Biden. „Ştim cu toţii cât de îngrozitor este acest virus”, a mai spus el.

„Vom ieşi din asta, ne vom reconstrui economia”, a continuat preşedintele american. „Vom cunoaşte din nou bucuria, vom zâmbi din nou”, a subliniat el.

Citește și : Patru reporteri ai Anadolu au fost RĂNIȚI în Israel

Liderul de la Casa Albă a insistat asupra progresului spectaculos realizat în ultimele luni care, în opinia sa, plasează Statele Unite într-o situaţie specială.

„Dacă, în mod tragic, virusul face ravagii în alte ţări şi mulţi dintre ei, chiar şi cei bogaţi, se confruntă cu ritmul lent al campaniei de vaccinare, situaţia este foarte diferită aici”, a spus el.