DISTRIBUIȚI
Digi24

Preşedintele american Joe Biden, care este catolic practicant, a salutat sâmbătă „devoţiunea faţă de biserică” şi „generozitatea” Papei emerit Benedict al XVI-lea, al cărui deces a fost anunţat cu câteva ore mai devreme de Vatican, transmit AFP, Reuters şi dpa, potrivit agerpres.

„Ne vom aminti de el ca teolog reputat, călăuzit de principiile sale şi de credinţa sa şi a cărui întreagă viaţă a fost consacrată devoţiunii faţă de Biserică”, a spus Biden, într-un comunicat care aminteşte şi de angajamentul său faţă de misiunea caritativă a bisericii.


Citește și : Kievul se aşteaptă la întreruperi repetate de electricitate toată iarna

Biden, al doilea preşedinte catolic din istoria SUA, după John F.Kennedy, l-a întâlnit pe Papa Benedict al XVI-lea la Vatican în 2011, când era vicepreşedinte.

„Îmi voi aminti mereu de generozitatea şi de primirea sa, precum şi de profunda noastră conversaţie”, se adaugă în comunicat.

Joe Biden lipseşte rar de la slujba de duminică, oriunde s-ar afla. Mândru de originea sa irlandeză, liderul de la Casa Albă afirmă că credinţa sa este ancorată în tradiţia clasei muncitoare, care propovăduieşte smerenia şi adevărul, scrie France Presse. Preşedintele democrat este adeptul unui catolicism umanist, susţinând dreptatea socială, economică şi rasială, dar se arată progresist în unele privinţe, apărând dreptul la avort, ceea ce i-a atras critici din partea unor clerici americani, notează France Presse.

Citește și : Ce conţine planul de pace al lui Zelenski