DISTRIBUIȚI
Reuters

Democratul Joe Biden a promis miercuri că, dacă va fi ales preşedinte al SUA, va încerca să sporească responsabilitatea producătorilor de arme în cazul crimelor în masă şi să interzică vânzarea puştilor de asalt în SUA, transmite Reuters, potrivit agerpres.

Fostul vicepreşedinte american, care potrivit majorităţii sondajelor de opinie conduce cursa internă din Partidul Democrat pentru alegerile prezidenţiale americane din noiembrie 2020, şi-a prezentat intenţiile privind combaterea violenţei armate în cadrul unei conferinţe organizate miercuri în Las Vegas.


Citeşte şi: Deputaţii italieni votează pentru reducerea numărului de parlamentari

Evenimentul are loc la o zi după marcarea a doi ani de la masacrul soldat cu moartea a 58 de persoane la Las Vegas, cel mai grav caz de atac armat în masă din istoria SUA pe timp de pace.

Planul lui Biden include câteva elemente care au obţinut sprijin larg în tabăra democrată.

Citeşte şi: Boris Johnson face ULTIMA ofertă Uniunii Europene

Majoritatea candidaţilor democraţi la postul de preşedinte al SUA au cerut interzicerea armelor de asalt şi a încărcătoarelor de mare capacitate, dar între ei există divergenţe legate de stocurile existente cu aceste arme.

Planul Biden ar forţa deţinătorii de puşti de asalt să-şi înregistreze armele la Biroul SUA pentru alcool, tutun şi arme de foc (USBATF). În cazul în care nu fac acest lucru, ei ar trebui să le vândă guvernului.