DISTRIBUIȚI
Twitter

 Preşedintele american, Joe Biden, a lansat marţi un apel întregii Americi să strângă rândurile şi să lupte împotriva rasismului care îi „murdăreşte” sufletul, la finalul procesului poliţistului Derek Chauvin, condamnat pentru moartea lui George Floyd, notează AFP, potrivit agerpres.

„A sosit vremea ca această ţară să strângă rândurile”, a spus el într-o scurtă alocuţiune de la Casa Albă.


Citește și: Polițistul Derek Chauvin este VINOVAT de asasinarea lui George Floyd

„Unii – agitatori şi extremişti care îşi bat joc de justiţia socială – vor încerca să exploateze emoţiile brute”, a avertizat el. „Nu îi putem lăsa să facă asta’, a adăgat Joe Biden.

„Verdictul de vinovăţie nu-l va readuce pe George”, a subliniat el. Dar această decizie poate fi momentul pentru o „schimbare semnificativă”, a adăugat, invitându-i pe americani să nu uite niciodată acest episod tragic.

Citește și: Regina Elisabeta a II-a a Marii Britanii a împlinit 95 de ani

„Trebuie să ascultăm. Nu mai pot respira, nu mai pot respira: acestea au fost ultimele cuvinte ale lui George Floyd”, a ţinut să adauge liderul de la Casa Albă.

„Nu putem să le lăsăm să moară împreună cu el. Trebuie să ascultăm în continuare aceste cuvinte. Nu trebuie să ne îndepărtăm de la drumul nostru”, a mai declarat Joe Biden.