DISTRIBUIȚI
Atalayar

Economia Statelor Unite a înregistrat progrese în ultimul semestru, a afirmat luni preşedintele Joseph Biden, oferind argumente în favoarea proiectului privind infrastructura şi încercând să minimizeze riscurile inflaţiei, deşi a admis că o inflaţie scăpată de sub control ar fi o „reală provocare”, informează mediafax.

„Economia noastră a parcurs un drum lung în ultimele şase luni. Nu putem reduce ritmul acum. Putem transforma creşterea economică puternică de acum într-una care va asigura că toţi americanii au oportunitatea de a profita de pe urma ei în următorii ani şi putem arăta că democraţia americană le oferă cetăţenilor rezultate”, a declarat Joseph Biden, citat de publicaţia The Hill.


Citește și : Aviaţia militară americană a efectuat un raid aerian în estul Siriei împotriva unui grup islamist proiranian

Declaraţiile liderului de la Casa Albă intervin pe fondul scăderilor indicilor bursieri din cauza preocupărilor privind creşterea numărului cazurilor de coronavirus. În paralel, liderii Partidului Democrat şi cei ai Partidului Republican au disensiuni privind sursele de finanţare a unei părţi a proiectului privind infrastructura şi locurile de muncă, un plan cu durata de opt ani în valoare de 1.200 de miliarde de dolari.

Joseph Biden a încercat să minimizeze problema inflaţiei, care a atins nivelul de 5,4% în iunie, în contextul planurilor de asistenţă financiară adoptate din cauza pandemiei, dar a admis că o inflaţie scăpată de sub control ar fi o „reală provocare”.

Citește și : Indonezia a raportat mai multe cazuri zilnice de Covid-19 decât India şi Brazilia

„Administraţia mea înţelege că dacă ne vom confrunta vreodată cu o inflaţie neverificată pe termen lung, acest lucru ar genera o reală provocare pentru economia noastră. Suntem încrezători că acest lucru nu se întâmplă în acest moment. Dar vom rămâne vigilenţi în privinţa reacţiilor necesare”, a subliniat Joseph Biden, amintind însă că Rezerva Federală (FED), instituţia bancară centrală din SUA, este „independentă”.