DISTRIBUIȚI
Twitter

Preşedintele ales al SUA Joe Biden l-a desemnat pe David Kessler, fost director al Autorităţii pentru alimente şi medicamente a SUA (FDA), să conducă programul de vaccinare împotriva COVID-19, relatează vineri dpa, potrivit agerpres.

Kessler s-a aflat printre cele câteva numiri făcute vineri de echipa de tranziţie a lui Joe Biden pentru a pune în practică strategia democraţilor de a fi vaccinaţi rapid cât mai mulţi cetăţeni americani.


Citește și : Fiji va conduce Consiliul drepturilor omului al ONU

David Kessler urmează să preia conducerea Operation Warp Speed, programul de accelerare a vaccinării lansat de administraţia Trump, potrivit Politico.

De asemenea, Biden l-a desemnat pe Andy Slavitt, un cunoscut expert în sănătate, drept consilier pe lângă echipa de răspuns la COVID-19.

”Suntem într-o cursă contracronometru şi avem nevoie de o strategie cuprinzătoare pentru a aduce rapid sub control acest virus”, a menţionat Joe Biden într-un comunicat. ”Persoanele anunţate astăzi vor susţine echipa de răspuns la COVID-19 a Casei Albe şi vor juca roluri importante în aplicarea planului nostru de salvare şi a programului de vaccinare”, a adăugat preşedintele ales al SUA.

Citește și : Peste 500.000 de turci au fost vaccinaţi anti-COVID în doar două zile