DISTRIBUIȚI
Former Vice President Joe Biden pauses as he speaks at the University of Utah in December. Allegations of inappropriate contact with women are putting Biden's potential campaign hopes in jeopardy.

Joe Biden i-a invitat pe liderii Congresului, republicani şi democraţi, să participe împreună cu el la o slujbă religioasă miercuri dimineaţă la Washington, înainte de ceremonia de învestitură, potrivit unor surse apropiate preşedintelui ales al SUA, relatează AFP, potrivit agerpres

Liderul senatorilor republicani Mitch McConnell, care a fost până de curând unul dintre cei mai solizi aliaţi ai lui Donald Trump, a acceptat să asiste la slujba de la catedrala St Matthew, au anunţat serviciile sale.


Citește și : Eurodeputaţii cer transparenţă totală pentru contractele şi distribuirea vaccinurilor anti-COVID

Şefa democraţilor din Camera Reprezentanţilor Nancy Pelosi, liderul senatorilor democraţi Chuck Schumer şi liderul grupului republican în camera inferioară Kevin McCarthy au fost şi ei invitaţi.

Joe Biden, un catolic practicant în vârstă de 78 de ani, a fost ales pe 3 noiembrie pentru promisiunea de a „reconcilia” America, foarte divizată de preşedinţia lui Donald Trump.

Timp de patru ani, miliardarul republican a fost acuzat că-i ridică pe americani unii împotriva altora, iar cruciada sa post-electorală a exacerbat şi mai mult tensiunile.

Citește și : Aproape 1000 de nemţi au fost răpuşi de coronavirus în utimele 24 de ore

Considerându-se victimă a unei fraude electorale, pentru care nu a adus nicio dovadă, el a refuzat să-şi recunoască înfrângerea şi a semănat panică în rândul susţinătorilor săi, dintre care cei mai vehemenţi au luat Capitoliul cu asalt pe 6 ianuarie.

Aceste violenţe, pe care serviciile de securitate nu le-au anticipat, au şocat ţara şi au dus la o întărire a măsurilor de securitate pentru ceremonia de învestitură a lui Joe Biden, care se va derula într-o capitală cu alura unei tabere întărite.