DISTRIBUIȚI
Twitter

Preşedintele ales al Statelor Unite, Joe Biden, a deplâns marţi întârzierile în distribuţia vaccinurilor împotriva COVID-19 în SUA, subliniind că săptămânile care urmează vor fi „foarte dificile” pe plan sanitar, notează AFP, potrivit agerpres.

„Planul administraţiei Trump pentru distribuţia vaccinurilor este mult în întârziere”, a afirmat Joe Biden, care va fi instalat în funcţie pe 20 ianuarie, în cursul unei declaraţii făcute la locuinţa sa din Wilmington, statul Delaware.


Citește și : Filipine INTERZICE intrarea străinilor din 20 de ţări

Circa 2,1 milioane de persoane au primit o primă injecţie a unuia din cele două vaccinuri autorizate (Pfizer/BioNTech şi Modena), potrivit datelor raportate de Centrele pentru Controlul şi Prevenirea Bolilor (CDC).

Numărul este departe de obiectivul afişat de administraţia Trump, care a promis 20 de milioane de persoane vaccinate până la sfârşitul anului.

„Ne aflăm sub nivelul la care ne-am dori să fim”, a recunoscut eminentul imunolog american Anthony Fauci, consilier la Casa Albă pentru criza sanitară. El şi-a exprimat speranţa că întârzierea va fi recuperată în luna ianuarie.

„Trebuie să fim cinstiţi: săptămânile şi lunile care vor urma vor fi foarte dificile pentru ţara noastră”, a subliniat Joe Biden. „Poate cele mai dificile din toată pandemia”, a insistat el.

Citeşte şi: MASACRU marca ELN în Columbia! Cinci oameni au fost ucişi, printre care şi un copil de 3 ani

Cu câteva ore mai devreme, viitoarea sa vicepreşedintă, Kamala Harris, a primit prima din cele două doze de vaccin Moderna împotriva COVID-19.

”Doresc să încurajez pe toată lumea să se vaccineze”, a declarat Kamala Harris, 56 de ani. ”Literalmente, este vorba despre salvarea de vieţi. Am încredere în ştiinţă şi cei care au creat şi aprobat acest vaccin sunt oameni de ştiinţă”, a adăugat ea.