DISTRIBUIȚI

Preşedintele Statelor Unite, Joseph Biden, s-a deplasat, miercuri, în statul Kentucky, în zonele afectate grav de tornadele din ultimele zile, liderul de la Casa Albă anunţând că va aloca rapid asistenţă federală, potrivit mediafax.

Peste 30 de tornade s-au produs în ultimele zile în Kentucky şi în alte state americane, bilanţul fiind de cel puţin 88 de morţi. Mii de persoane şi-au pierdut locuinţele sau au rămas fără electricitate.


Citește și : Rezoluţia privind statul de drept în Slovenia este un document politic

Joseph Biden s-a deplasat la Baza militară Fort Campbell, în localitatea Dawson Springs şi a observat dintr-un elicopter dezastrul din orăşelul Mayfield, după care a organizat o conferinţă de presă.

„Mă aflu aici pentru a asculta. Tragediile de acest fel fie aduc oamenii împreună, fie îi divizează şi mai mult”, a afirmat preşedintele SUA, potrivit agenţiei Associated Press, anunţând că va aloca rapid asistenţă federală.

Citește și : Rata natalităţii SE PRĂBUŞEŞTE în Italia! Este cea mai mică din ultimii 160 de ani

Agenţia Federală pentru Situaţii de Urgenţă (FEMA) a trimis deja zeci de generatoare de electricitate în Kentucky, cisterne cu apă şi pachete de alimente, conform agenţiei Reuters.