DISTRIBUIȚI

Preşedintele american Joe Biden a anunţat miercuri numele a patru noi ambasadori ai SUA, care vor ocupa posturile vacante din Regatul Unit, Brazilia, Danemarca şi Ciad, relatează politico.eu., potrivit agerpres.

Trei dintre cei desemnaţi sunt foşti ambasadori, printre care Jane Hartley, consilier şi fost ambasador în Franţa şi Principatul Monaco, care va reprezenta SUA la Londra.


Citeşte şi: CIA: ‘Sindromul Havana’ nu este a priori imputabil unei puteri străine – Black News

Hartley, care a fost decorată de preşedintele François Hollande cu Ordinul Legiunea de Onoare, devine prima femeie numită în funcţia de ambasador al SUA în Regatul Unit în ultimii peste 40 de ani.

În Brazilia va fi trimisă Elizabeth Bagley, de asemenea diplomat de carieră. Bagley a fost ambasador în Portugalia în mandatul preşedintelui Bill Clinton. Ulterior, a deţinut funcţia de consilier al secretarilor de stat Madeleine Albright, Hillary Clinton şi John Kerry. De asemenea, în 2012 ea a fost numită reprezentant special la Adunarea Generală a ONU.

Citeşte şi: Pentru testarea Covid, nasul poate să nu fie întotdeauna cea mai bună soluţie – Black News

Un alt fost ambasador, Alexander Laskaris, va fi numit ambasador în Ciad. Laskaris a fost ambasador în Guineea în mandatul preşedintelui democrat Barack Obama. Cariera sa în Departamentul de Stat şi ca ministru-consilier în serviciul diplomatic extern a inclus posturi în Africa, Europa şi Orientul Mijlociu.

Pentru postul de ambasador în Danemarca, preşedintele Joe Biden a optat pentru un reprezentant al sectorului privat: Alan Leventhal este fondatorul, preşedintele şi directorul executiv al companiei Beacon Capital Partners şi un filantrop din zona oraşului Boston.