DISTRIBUIȚI
NBC News

Preşedintele american Joe Biden a nominalizat luni opt procurori care, dacă vor fi confirmaţi de Senat, urmează să supervizeze cazurile legate de asaltul de la Capitoliu din 6 ianuarie, relatează Reuters, potrivit agerpres.

Între cei opt, Matthew Graves, fost procuror federal care lucrează în prezent la firma de avocatură DLA Piper, este alegerea lui Biden pentru a conduce biroul Procuraturii din Districtul Columbia, care a fost copleşit de o avalanşă de cazuri rezultate din revoltele din ianuarie.


Citește și : SUA vor continua raidurile aeriene în sprijinul trupelor afgane dacă talibanii nu-şi opresc ofensiva

Procurorii federali au arestat peste 535 de persoane sub acuzaţii de participare la actele de violenţă de atunci.

Biden a desemnat-o de asemenea pe Rachael Rollins, procuror la Boston, parte dintr-o mişcare naţională în ascensiune a „procurorilor progresişti”, care sprijină eforturile de a elimina disparităţile rasiale prin respingerea tradiţionalei abordări „dure” împotriva criminalităţii, ce a condus la încarcerarea în mod disproporţionat a bărbaţilor de culoare.

Citește și : SUA merg în direcția greșită în ce privește COVID-19, avertizează Fauci

Dacă va fi confirmată de senatori, Rollins va fi prima femeie de culoare în fruntea procuraturii federal din statul Massachusetts.

Ea a susţinut necesitatea unei reforme a poliţiei chiar înainte de protestele la nivel naţional de anul trecut, după uciderea în mai a lui George Floyd de către un ofiţer de poliţie din Minneapolis.