DISTRIBUIȚI
Digi24

Joe Biden a încheiat sâmbătă ceremoniile care au marcat 20 de ani de la atentatele din 11 septembrie, cele mai grave atacuri teroriste din istoria Statelor Unite, mergând la Pentagon, în apropiere de Washington, unde un avion s-a prăbuşit, omorând 184 de persoane, potrivit AFP, scrie agerpres.

Sediul Departamentului Apărării a fost ultima etapă a vizitei preşedintelui american, care a mers la cele trei situri îndoliate de atacurile reţelei islamiste Al-Qaida, soldate cu aproximativ 3.000 de morţi la 11 septembrie 2001.


Citește și : Acţiune în justiţie la Tribunalul UE împotriva certificatului sanitar european

Preşedintele democrat s-a recules la Memorialul de la Pentagon, împreună cu soţia sa, Jill Biden, precum şi cu vicepreşedinta Kamala Harris şi soţul ei, Doug Emhoff, şi au participat la o ceremonie de depunere a unor coroane de flori.

Mai devreme, Joe Biden a participat alături de Barack Obama şi Bill Clinton la o ceremonie foarte solemnă la New York, unde se înălţau cele două turnuri gemene ale World Trade Center (WTC), distruse de două avioane deturnate de un comando islamist.

Ulterior, s-a deplasat la Shanksville, în Pennsylvania, unde un avion s-a prăbuşit într-un câmp după rezistenţa eroică a pasagerilor în faţa piraţilor aerului.

Citește și : Doi jurnalişti afgani, bătuţi de talibani până când nu au mai putut să se ridice în picioare

Acolo, Joe Biden a apărat retragerea trupelor americane din Afganistan, decizie care i-a atras un val de critici după ce talibanii au preluat puterea la Kabul, la 15 august, şi după evacuarea în grabă a peste 120.000 de persoane din Afganistan într-o operaţiune militară organizată de armata SUA.