DISTRIBUIȚI

Premierul Indiei, Narendra Modi, a pledat luni, în cadrul întâlnirii prin videoconferinţă cu preşedintele SUA, Joseph Biden, pentru intensificarea negocierilor între Rusia şi Ucraina şi pentru organizarea unui summit al preşedinţilor Vladimir Putin şi Volodimir Zelenski, informează mediafax.

„Războiul din Ucraina este îngrijorător. Sperăm că discuţiile aflate în curs între Rusia şi Ucraina vor conduce la pace. Am evidenţiat şi importanţa garantării securităţii civililor din Ucraina şi acordării de asistenţă umanitară”, a declarat Narendra Modi, citat de BBC News.


Citește și : Majoritatea covârşitoare a mexicanilor susţine rămânerea la putere a preşedintelui Lopez Obrador

Premierul Indiei a pledat pentru organizarea unui summit al preşedinţilor Rusiei şi Ucrainei, Vladimir Putin şi Volodimir Zelenski, în scopul semnării unui acord de pace.

Preşedintele SUA, Joseph Biden, a catalogat recent reacţia Indiei faţă de intervenţia militară rusă în Ucraina ca fiind „slabă”. Guvernul de la New Delhi nu a condamnat direct invazia militară rusă şi nu s-a raliat sancţiunilor impuse Moscovei de Occident. Duminică, Jen Psaki, purtătoarea de cuvânt a Preşedinţiei SUA, a afirmat că Joseph Biden şi Narendra Modi vor continua „consultările strânse” pe tema evoluţiilor războiului din Ucraina şi asupra modalităţilor de atenuare a efectelor negative asupra aprovizionării cu alimente şi mărfuri pe plan mondial.

Citește și : Social-democraţii suedezi deschid discuţiile pentru o eventuală aderare la NATO