DISTRIBUIȚI
U.S. President Joe Biden looks down while speaking after signing a condolence book for Britain's Queen Elizabeth, following her death, at Lancaster House in London, Britain, September 18, 2022. REUTERS/Kevin Lamarque

Vizibil emoţionat, preşedintele american Joe Biden a comemorat miercuri la Casa Albă victimele atacului cu armă de foc comis în urmă cu un an într-o şcoala din Uvalde, statul Texas, şi a îndemnat din nou la un regim mai strict al armelor de foc, informează joi AFP, potrivit agerpres.

Preşedintele, însoţit de soţia sa Jill Biden, foarte emoţionată şi ea, a invocat „o zi cu adevărat dură” pentru familiile „distruse”, în faţa a 21 de lumânări albe în memoria celor 19 copii şi două profesoare ucise de un tânăr de 18 ani în Robb Elementary School.


Citeşte şi: Combatanţi ruşi, opozanţi ai lui Putin, susţin că au pătruns 42 de km în interiorul Rusiei – Black News

„Această amintire este importantă, este de asemenea dureroasă”, a spus democratul de 80 de ani, cunoscut pentru empatia faţă de orice familie îndoliată, în condiţiile în care el însuşi a pierdut doi copii, o fetiţă încă bebeluş şi un fiu adult.

El a îndemnat din nou la „legi de bun simţ asupra armelor” de foc, în special la interzicerea armelor semi-automate de tip AR-15, foarte populare.

„Prea multe locuri din viaţa cotidiană au devenit locuri de masacru” în America, a denunţat preşedintele Biden, subliniind că armele de foc sunt deja prima cauză de mortalitate a copiilor în SUA.

Vezi şi: Isaac Herzog, preşedintele Israelului, a fost evacuat de pe teren după finala Cupei Naţionale – VIDEO – Black News

„Auzim peste tot acelaşi lucru. ‘Faceţi ceva, în numele lui Dumnezeu faceţi ceva!'”, a declarat Biden.

Apelul său, oricât de fervent este, are puţine şanse să ducă la reforme concrete. Republicanii, care deţin controlul în una dintre cele două Camere ale Congresului, sunt ostili oricărei înăspriri notabile a legislaţiei asupra armelor.