DISTRIBUIȚI

Prima Doamnă a Statelor Unite, Jill Biden, va avea o întrevedere cu şefa statului slovac Zuzana Caputova în timpul vizitei pe care o va începe sâmbătă în Slovacia, a relatat vineri postul de televiziune CNN, citat de TASR, potrivit agerpres.  

Vizita în Slovacia va începe sâmbătă, după ce în ajun Jill Biden se va afla în România.


Citește și : Ucraina ajutor de la MSF pentru evacuarea combatanţilor ucraineni din Azovstal

Prima Doamnă a SUA se va întâlni sâmbătă cu angajaţi ai ambasadei americane la Bratislava. În ziua următoare ea va pleca la Kosice şi Vysne Nemecke pentru a discuta cu refugiaţi ucraineni şi cu familii slovace care îi găzduiesc.

Jill Biden îşi va încheia vizita în Slovacia duminică, printr-o rundă de discuţii cu membri ai guvernului de la Bratislava.

Deplasarea externă de patru zile a Primei Doamne a SUA include, vineri, o întâlnire cu militari americani la baza aeriană Mihail Kogălniceanu, după ea care se va îndrepta spre Bucureşti, unde va avea întâlniri cu oficiali ai guvernului român, cu membri ai ambasadei Statelor Unite, cu lucrători umanitari şi cu profesori care lucrează cu copii ucraineni refugiaţi.

Jill Biden, care predă limba engleză la un colegiu comunitar din Virginia, se va întâlni cu Prima Doamnă a României, Carmen Iohannis, care este profesoară de limba engleză.

Duminică, când în SUA este celebrată Ziua Mamei, Jill Biden se va întâlni cu mame şi copii ucraineni care au fost nevoiţi să-şi părăsească căminele din cauza războiului declanşat de Rusia împotriva Ucrainei.

Citește și : Germania trimite obuziere blindate autopropulsate în Ucraina (VIDEO)

 

Soţiile preşedinţilor SUA au o putere redusă în plan legislativ, dar adesea ele îndeplinesc un rol de ‘soft power’, promovând mesajul administraţiei către alegători şi peste hotare.

Secretarul de stat american Antony Blinken, secretarul apărării Lloyd Austin şi preşedinta Camerei Reprezentanţilor Nancy Pelosi au efectuat vizite la Kiev unde au avut întrevederi cu preşedintele Volodimir Zelenski. În martie, după summiturile NATO, G7 şi UE de la Bruxelles, preşedintele Joe Biden a vizitat Polonia.