DISTRIBUIȚI
RT

Gruparea radicală palestiniană Jihadul Islamic a anunţat sâmbătă o încetare imediată a tirurilor cu rachete dinspre Gaza asupra Israelului, în urma unei ‘medieri egiptene’, transmit AFP şi dpa, potrivit Agerpres.

‘Un acord de încetare totală a focului a fost încheiat după contacte intensive iniţiate de Egipt şi urmează să intre în vigoare imediat, în schimbul încetării agresiunii israeliene’, a declarat pentru AFP purtătorul de cuvânt al grupării, Dawd Shihab.


Citește și : Consiliu NATO-Rusia miercuri la Bruxelles

Israelul nu a comentat deocamdată acest anunţ.

Cel puţin 39 de rachete au fost trase de Jihadul Islamic dinspre Gaza în noaptea de vineri spre sâmbătă asupra teritoriului israelian, fără a provoca morţi sau răniţi, a comunicat sâmbătă armata israeliană.

‘Tirurile de rachete din cursul nopţii împotriva Israelului au fost ordonate de Damasc cu implicarea clară a Gardienilor Revoluţiei’, armata de elită a Iranului, a declarat purtătorul de cuvânt al armatei, Jonathan Conricus.

Acesta a avertizat că riposta israeliană ‘nu va fi limitată geografic’.

Vineri, Ministerul Sănătăţii din Gaza a anunţat că şase palestinieni au fost ucişi în timpul unor manifestaţii şi ciocniri cu militarii israelieni postaţi de-a lungul barierei care desparte Israelul de enclavă, supusă de acesta unei blocade.

Citește și : Macron îi acuză pe guvernanţii din Ungaria şi Polonia că îşi mint popoarele prin poziţiile lor anti-europene