DISTRIBUIȚI
HonestReporting

Jihadul Islamic palestinian a anunţat luni seara că pune capăt ripostei sale militare împotriva Israelului, la finalul a două zile de confruntări care au dus la uciderea a trei dintre combatanţii săi în Fâşia Gaza şi în Siria, informează AFP, scrie agerpres.

„Brigăzile Al-Quds anunţă că au pus capăt ripostei lor militare la asasinatele din Khan Younes (Gaza) şi Damasc (Siria)”, a declarat într-un comunicat ramura militară a Jihadului Islamic, care a lansat începând de duminică în jur de 60 de rachete spre Israel, ca represalii pentru morţii săi.


Citește și : Oman anunţă primele două cazuri de contaminare cu coronavirus

Armata israeliană a revendicat luni o serie de lovituri aeriene împotriva unor „poziţii” ale Jihadului Islamic în Siria, care au făcut mai mulţi morţi, după tiruri de rachete din Gaza ale acestui grup armat islamist.

Forţele israeliene sunt adesea acuzate de autorităţile de la Damasc că efectuează lovituri în Siria, dar ele revendică rar bombardamente pe teritoriul vecinului sirian, pe care îl acuză că găzduieşte elemente ce îi sunt ostile, precum Hezbollahul libanez, forţele iraniene Al-Quds şi Jihadul Islamic.

Forţele israeliene au bombardat de asemenea în timpul nopţii poziţii ale Jihadului Islamic în Fâşia Gaza, după o zi tensionată în această enclavă unde trăiesc două milioane de palestinieni sub blocada israeliană. Bombardamentele au făcut mai mulţi răniţi, potrivit responsabililor din Gaza.

Citește și : Familia Trump a vizitat Taj Mahal, monument închinat dragostei (FOTO)

Chemând la răzbunarea unuia dintre „martirii” săi, Jihadul Islamic a lansat mai multe zeci de rachete către Israel, unele dintre ele fiind interceptate de scutul antirachetă israelian „Domul de Fier”, potrivit autorităţilor locale, care au anunţat închiderea şcolilor, luni, în oraşele adiacente Fâşiei Gaza. Potrivit armatei israeliene, aceste tiruri nu au făcut răniţi.