DISTRIBUIȚI
Charente Libre

Jihadistul francez Peter Cherif, arestat în Djibouti pe 16 decembrie, a fost plasat în arest la sosirea sa în Franţa duminică dimineaţa, a anunţat ministrul de interne Christophe Castaner, citat de AFP, scrie agerpres.

Cherif, un apropiat al fraţilor Kouachi, autorii atentatelor împotriva revistei Charlie Hebdo din ianuarie 2015, ”s-a sustras justiţiei franceze, va trebui să răspundă pentru faptele sale”, a declarat ministrul pe Twitter, salutând eficienţa serviciilor sale şi a schimburilor de informaţii internaţionale.


Citește și : Cel puţin opt morţi după izbucnirea unui incendiu într-o mină din Rusia

Francezul, în vârstă de 36 de ani, a fost îmbarcat sâmbătă către ora locală 22,20 la bordul unui avion al Air France cu destinaţia Paris, fiind încătuşat şi sub escortă, potrivit unui fotoreporter al AFP.

Peter Cherif a fost arestat pe 16 decembrie în Djibouti. Potrivit preşedinţiei din această ţară, el a sosit în Djibouti pe cale maritimă, via oraşul de coastă Obock, provenind din Yemen, cu acte false de identitate.

Devenind în Yemen un cadru al reţelei Al-Qaida din Peninsula Arabică (Aqpa), Cherif este cunoscut că a fost un apropiat al fraţilor Said şi Cherif Kouachi.

Din cauza acestor legături, numele lui Peter Cherif apare în ancheta privind atentatele din ianuarie 2015 (de la Charlie Hebdo, Montrouge, Hyper Cacher), soldate cu 17 morţi.

Citește și : Indonezia : Sute de morți și răniți după un TSUNAMI