DISTRIBUIȚI
twitter

Gruparea jihadistă Statul Islamic a revendicat miercuri atacul încă în desfăşurare împotriva unui templu al comunităţii sikh din centrul capitalei afgane Kabul, a informat organismul american de supraveghere a mişcărilor extremiste SITE, citat de AFP, potrivit agerpres.

„Combatanţi ai Statului Islamic desfăşoară în prezent un atac de comando împotriva unui templu sikh”, afirmă SITE, citând Amaq, organul de propagandă al jihadiştilor.


Citește și: CUTREMUR puternic în Rusia. Pericolul producerii unui tsunami se menţine!

În atacul dintre mai mulţi insurgenţi şi forţele de securitate afgan, cel puţin un copil şi-a pierdut viaţa, alte 15 persoane au fost rănite, potrivit unui prim bilanţ comunicat de un purtător de cuvânt al Ministerului Sănătăţii afgan, Wahidullah Mayar.

„Până în prezent, 15 răniţi au fost transferaţi în spitale, precum şi corpul neînsufleţit al unui copil”, a declarat acesta într-o conferinţă de presă, adăugând că bilanţul victimelor ar putea să crească în „orele următoare”, conform EFE.

Citește și: Senatul american îi face pofta lui Trump: Acord ISTORIC de 2.000 miliarde de dolari pentru relansarea economiei

Atacul întreprins de mai mulţi atacatori sinucigaşi a început la ora locală 7: 45 (15:15 GMT) asupra unui templu sikh din centrul capitalei Kabul, unde forţele de securitate s-au deplasat imediat, a indicat un purtător de cuvânt al Ministerului afgan de Interne, Tariq Aryan.

În momentul atacului, în templu se aflau 150 de membri ai comunităţii religioase sikh, în cea mai mare parte femei şi copii, care au fost luaţi ostatici de atacatori, potrivit dpa.