DISTRIBUIȚI

Gruparea Stat Islamic a răpit şi executat un geolog canadian în Burkina Faso, în ianuarie, a anunţat săptămânalul Al Naba aparţinând organizaţiei radicale, preluat miercuri de Reuters, potrivit agerpres.

Cadavrul lui Kirk Woodman a fost descoperit la 16 ianuarie, la două zile după ce a fost răpit de mai mulţi bărbaţi înarmaţi la o mină operată de compania Progress Minerals din Vancouver în nord-estul statului african.


Citeşte şi: Contestat în stradă şi părăsit de armată, Abdelaziz Bouteflika A DEMISIONAT!

Autorităţile din Burkina Faso au explicat că geologul canadian a fost împuşcat şi cadavrul său a fost aruncat într-o zonă despre care guvernul de la Ouagadougou afirmă că este din ce în ce mai expusă ameninţării militanţilor islamişti.

Înainte de revendicarea din ziarul SI nu s-a mai spus nimic despre responsabilitatea pentru acest atac. SI a revendicat de-a lungul timpului mai multe atacuri fără a aduce dovezi, notează Reuters.

Al Naba detaliază operaţiunea de răpire şi executare a geologului canadian şi publică şi o fotografie cu ceea ce susţine că este permisul de conducere al acestuia, într-un articol în care elogiază acţiunile SI din Mali, Niger şi Burkina Faso.

Citeşte şi: India cumpără elicoptere antisubmarin din SUA

Potrivit ziarului, răpirea şi uciderea „cruciatului canadian” au dus la creşterea interesului manifestat de Occident faţă de „războiul mujahedinilor” din Burkina Faso.

Cadavrul lui Woodman a fost aruncat în deşert de „Califatul soldaţilor”, a mai scris Al Naba, care indică însă o dată a execuţiei conform calendarului islamic hijri care ar însemna 25 ianuarie, deci cu câteva zile după ce a fost găsit de fapt corpul neînsufleţit al canadianului.