DISTRIBUIȚI
News Punch

Organizaţia Stat Islamic a dat publicităţii un mesaj în care proferează ameninţări la adresa preşedintelui turc Recep Tayyip Erdogan, făcând trimitere la filiala pe care ar avea-o această grupare în Turcia, relatează joi dpa, potrivit agerpres.

„Hei, Erdogan, tiranule arogant al Turciei, să nu te amăgeşti că săbiile soldaţilor califatului sunt departe de tine”, afirmă în turcă un militant al SI, flancat de doi bărbaţi înarmaţi cu mitraliere şi cu un steag al organizaţiei şi un lansator de rachete pe fundal.


Citește și: URGIE în paradisul Greciei: Doi turiști români AU MURIT! – VIDEO

Militanţii, care au feţele acoperite, jură credinţă liderului grupării, Abu Bakr al Baghdadi.

„Să te alături cruciaţilor nu te va ajuta împotriva soldaţilor califatului”, mai spune bărbatul, adresându-se preşedintelui turc.

Înregistrarea video, difuzată miercuri seara, se intitulează Wilayat Turcia (Provincia Turcia, în arabă) şi vine la mai puţin de trei luni după ce al Baghdadi a apărut într-un alt video arborând o pancartă pe care scria la fel, Wilayat Turcia, şi indicând că gruparea ar urma să lanseze atacuri şi să-şi extindă operaţiunile în această ţară.

Cel mai sângeros atac al SI în Turcia de până acum a fost cel de Anul nou 2017 de la un club din Istanbul, soldat cu 39 de morţi.

Citește și: Iranul a încercat să intercepteze un petrolier britanic în Golful Persic

În iunie a.c., autorităţile turce au capturat în raiduri din întreaga ţară 20 de presupuşi militanţi ai Statului Islamic care ar fi pregătit atacuri teroriste iminente, potrivit agenţiei Anadolu.

În noul său mesaj, gruparea se angajează totodată „să continue lupta până când religia lui Allah va domina întreaga lume”.