DISTRIBUIȚI

Gruparea jihadistă Stat Islamic (SI), autoarea a numeroase atentate sângeroase în Tunisia, a îndemnat la noi atacuri în această ţară, într-o înregistrare video atribuită organizaţiei jihadiste şi prezentată ca fiind filmată în Tunisia, informează miercuri AFP, potrivit agerpres.

Înregistrarea video, în care pot fi văzuţi oameni înarmaţi şi cu cagule şi care a fost difuzată în noaptea de marţi spre miercuri pe contul de mesagerie Telegram al grupării, nu a putut fi deocamdată autentificată.


Citeşte şi: Camera Reprezentanţilor îl acuză pe Trump de rasism

Semnată „biroul mediatic al SI în Tunisia”, această înregistrare de propagandă este prezentată ca fiind filmată în această ţară, fapt foarte rar.

Difuzarea ei a avut loc la trei săptămâni după un dublu atentat sinucigaş împotriva poliţiei din Tunisia, revendicat de SI şi care s-a soldat cu doi morţi: un poliţist şi un civil.

În înregistrare, grupul de bărbaţi înarmaţi jură credinţă liderului SI, Abou Bakr al-Baghdadi, „comandantul credincioşilor”. „Soldaţii noştri şi fiii voştri din Kairouan sunt bine”, declară unul dintre ei, supranumit „Abou Omar al-Tounsi” (Tunisianul), adresându-se lui Abou Bakr al-Baghdadi. Regiunea Kairouan (centru) este un important loc al islamismului în Tunisia. Un alt jihadist, supranumit „Abou Khaled al-Tounsi”, îndeamnă „să se semene teroare în Tunisia”.

Citeşte şi: Racheta descoperită în Italia a fost la un moment dat vândută de Qatar

După revoluţia din 2011, Tunisia s-a confruntat cu o ascensiune a mişcării jihadiste, responsabilă de moartea a zeci de soldaţi şi poliţişti, dar şi a numeroşi civili şi turişti străini.

Chiar dacă securitatea s-a îmbunătăţit în mod considerabil în ultimii ani, starea de urgenţă instaurată în noiembrie 2015 a fost reînnoită continuu în această ţară.