DISTRIBUIȚI
Global Look Press

Luptători ai Statului Islamic (SI) au executat aproape 700 de prizonieri în estul Siriei în ultimele două luni, a indicat miercuri Observatorul Sirian pentru Drepturile Omului (OSDO), transmite Reuters, potrivit agerpres.

Persoanele executate s-au aflat printre cei 1.350 de civili şi combatanţi pe care Statul Islamic i-a ţinut prizonieri în teritoriul de lângă graniţa cu Irakul.


Citeşte şi: Cutremur foarte puternic pe Insula Paştelui

Jihadiştii controlează o fâşie tot mai îngustă de pământ la est de Eufrat, în jurul oraşului Hajin, unde forţe sprijinite de SUA au pătruns în această lună.

Forţele Democratice Siriene (SDF), conduse de miliţiile kurde YPG, luptă cu jihadiştii SI în această zonă de mai multe luni, cu ajutor din partea forţelor aeriene şi speciale americane.

Citește și : Tensiuni la ONU pe tema bugetului anual

Comandantul-şef al SDP, Mazloum Kobani, a declarat săptămâna trecută pentru Reuters că cel puţin 5.000 de luptători ai SI se află în enclavă. Printre ei se numără şi mulţi combatanţi străini, care par dispuşi să lupte până la moarte.

Califatul autoproclamat al SI s-a prăbuşit după o serie de ofensive pe teritoriile Irakului şi Siriei, chiar dacă luptători jihadişti acţionează încă în regiunea deşertică de la frontieră şi întreprind atacuri.