DISTRIBUIȚI
AP

Un presupus jihadist, suspectat că intenţiona să comită un atentat la Sevilla (sudul Spaniei), a fost arestat în Maroc, a anunţat miercuri Ministerul de Interne spaniol, citat de France Presse, scrie Agerpres.

Contactat de AFP, ministerul nu a dorit să indice dacă bărbatul, care domiciliază în Sevilla, voia să acţioneze în Săptămâna Mare, când sute de mii de turişti vin în capitala andaluză pentru a asista la procesiuni catolice.


Citește și : Partidul Brexit, condus de Farage, pe primul loc în intenţiile de vot pentru alegerile europarlamentare (sondaj)

‘Poliţia naţională şi serviciile de informaţii spaniole şi marocane au desfăşurat o operaţiune antiteroristă soldată cu arestarea în Maroc a unui presupus jihadist care intenţiona să comită un atentat la Sevilla’, se menţionează în comunicatul Ministerului de Interne de la Madrid.

Forţele de ordine au efectuat percheziţii miercuri după-amiază la domiciliul acestuia din Sevilla.

Din 2015, Spania a fost plasată la nivelul 4 (pe o scară de la 1 la 5) de alertă antiteroristă.

Ţara a fost lovită de două ori de atentate jihadiste de anvergură: în 2004, când două bombe au explodat în trenuri cu navetişti la Madrid, ucigând 191 de persoane, apoi în 2017, când un dublu atentat s-a soldat cu 16 morţi la Barcelona şi Cambrils, în Catalonia.

Citește și : Fostul preşedinte peruan Alan Garcia a încercat să se sinucidă în timp ce poliţia îl aresta