DISTRIBUIȚI
POLITICO Europe
afp

Ministrul britanic de Externe, Jeremy Hunt, a declarat joi că dacă ar avea de ales între anularea Brexit și un Brexit fără acord, ar prefera ieșirea Marii Britanii din Uniunea Europeană fără acord, potrivit Reuters, scrie Mediafax.

El a mai adăugat că anularea Brexit, în contextul în care britanicii au hotărât ieșirea din UE în urma referendumului din 2016, ar reprezenta un risc mai mare la adresa democrației decât un Brexit fără acord, cu toate că mediul de afaceri a avertizat în repetate rânduri că o ieșire fără acord ar afecta economia țării.


Citește și : Guy Verhofstadt cere excluderea partidului lui Tăriceanu din familia europeană a Liberal-Democraților

Liderii Uniunii Europene şi premierul Marii Britanii, Theresa May, au acceptat joi amânarea Brexit până pe data de 31 octombrie 2019, a anunţat Donald Tusk, preşedintele Consiliului European, la finalul unui summit extraordinar al Consiliului European, care a fost marcat de divergenţe franco-germane.

Pe lângă amânarea Brexit până pe 31 octombrie, liderii europeni au stabilit o evaluare a situaţiei în luna iunie, pentru a determina dacă este cazul ca Marea Britanie să părăsească Uniunea Europeană chiar pe 30 iunie, data solicitată iniţial de premierul britanic Theresa May, informează surse diplomatice, citate de cotidianul The Guardian.

Citește și : Situaţia umanitară la Tripoli s-a deteriorat grav: Cartiere rezidenţiale devin câmpuri de luptă (CICR)