DISTRIBUIȚI
POLITICO Europe
afp

Ministrul de externe britanic Jeremy Hunt, unul dintre principalii candidaţi la succesiunea premierului demisionar Theresa May, a indicat luni că ar accepta, deşi cu părere de rău, o retragere a Marii Britanii din Uniunea Europeană fără un acord prealabil, dar şi-a exprimat speranţa că se va ajunge totuşi la un acord, relatează Reuters, potrivit agerpres.

„Eşecul nostru de a duce la îndeplinire Brexitul ne-a pus ţara şi partidul într-un grav pericol. Leadershipul pe care îl ofer eu are la bază un adevăr simplu: fără Brexit, nu va exista un guvern conservator şi poate nici un Partid Conservator”, a declarat Hunt.


Citeşte şi: Grav accident de circulaţie în Brazilia: 17 oameni au murit!

„Dacă vrem un acord, va trebui să angajăm discuţii serioase cu Bruxellesul. Din convorbirile mele cu lideri europeni, este clar că se poate ajunge la un acord, ei vor ca noi să prezentăm propuneri”, a adăugat el.

Şeful diplomaţiei britanice a mai spus că, ţinând cont de „o Rusie din ce în ce mai agresivă” şi de o „Chină tot mai autocrată”, intenţionează să majoreze bugetul pentru apărare, în cazul în care va deveni premier.

Citeşte şi: ‘Prietenia’ lui Trump cu Macron S-A OFILIT!

Unsprezece politicieni conservatori au anunţat că intră în cursa pentru succesiunea Theresei May. Candidaturile urmează a fi înregistrate formal luni, iar fiecare candidat trebuie să fie deputat conservator şi are nevoie de sprijinul a cel puţin alţi opt deputaţi conservatori.