DISTRIBUIȚI
Reuters

Ministrul de externe britanic Jeremy Hunt a declarat luni că există riscul ca Marea Britanie să iasă din Uniunea Europeană fără a exista un acord cu Bruxelles-ul, transmite Reuters, potrivit agerpres.

În prima sa vizită externă după numirea sa în funcţia de ministru de externe, în urma demisiei lui Boris Johnson, Hunt a spus că Germania este ‘unul dintre cei mai buni prieteni ai Marii Britanii din lume’ şi că cele două ţări împărtăşesc angajamentul faţă de o ‘ordine internaţională bazată pe reguli’.


Citeşte şi: ATAC armat la Toronto (VIDEO) – Doi morți și 13 răniți

De asemenea, el a subliniat că opinia publică britanică va da vina pe Bruxelles în eventualitatea unui Brexit haotic, ceea ce ar defini atitudinile faţă de UE ‘timp de o generaţie’.

La rândul său, ministrul de externe german Heiko Maas a afirmat că Germania doreşte să aibă loc un Brexit ordonat.

Boris Johnson a demisionat în urmă cu o săptămână din funcţia de ministru de externe al Marii Britanii, decizia sa survenind după cea a fostului ministru pentru Brexit, David Davis, la doar câteva zile după ce premierul Theresa May obţinuse acordul miniştrilor britanici pentru strategia de ieşire a ţării sale din Uniunea Europeană.

Citeşte şi: Un influent politician sud-coreean s-a aruncat de la fereastră