DISTRIBUIȚI
Daily Express

Liderul opoziției britanice, Jeremy Corbyn, a informat miercuri că va cere o moțiune de cenzură împotriva guvernului Boris Johnson pentru a evita ieșirea Marii Britanii din UE fără un acord, relatează site-ul postului CNN, potrivit mediafax.

Liderul laburist a anunțat, printr-o scrisoare trimisă miercuri că va lua această posibilitate în considerare cu „prima oportunitate”.


Citeşte şi: Marea Britanie ELIBEREAZĂ petrolierul iranian din Gibraltar

Acesta nu a anunțat o dată la care va depune moțiunea de cenzură, însă aceasta va trebui să aibă loc înainte de data la care Marea Britanie urmează să părăsească Blocul comunitar.

Dacă moțiunea de cenzură va trece, Corbyn menționează că va cere permisiunea Camerei Comunelor de a forma un Guvern „strict limitat de timp” pentru a cere alegeri generale și a „asigura extinderea Articolului 50”.

Liderul opoziției a promis că, în cazul unor alegeri generale, Partidul Laburist va oferi publicului posibilitatea de a vota a din nou dacă dorește ca Marea Britanie să părăsească Uniunea Europeană.

„Acest Guvern nu are un mandat pentru un Brexit fără acord, iar referendumul din 2016 nu permite un mandat pentru Brexit fără acord”, semnalează Corbyn în scrisoare.

Vezi şi: Un avion cu 233 de oameni la bord A ATERIZAT PE BURTĂ, într-un lan de porumb – VIDEO

Noul prim-ministru britanic a adoptat o abordare dură faţă de Uniunea Europeană, respingând Acordul Brexit elaborat de fostul Cabinet Theresa May cu Bruxellesul şi afirmând că Marea Britanie se va retrage din Blocul comunitar pe 31 octombrie 2019 cu sau fără o nouă înțelegere.

Consiliul European a decis amânarea ieşirii Marii Britanii din UE până pe 31 octombrie 2019. Camera Comunelor a respins de trei ori Acordul negociat de Guvernul Theresa May cu Uniunea Europeană. În cazul în care Acordul ar fi aprobat, ieşirea Marii Britanii din Uniunea Europeană ar urma să se producă imediat.