DISTRIBUIȚI
Politico Europe

Liderul laburist, Jeremy Corbyn, le-a transmis miercuri partidelor din opoziție că formațiunea sa nu va cădea în ”capcanele lui Boris Johnson” și nu va sprijini convocarea de alegeri anticipate până nu va fi sigur că amenințarea privind un Brexit fără acord nu va fi înlăturată, potrivit Reuters şi mediafax.

Corbyn, care a spus că dorește convocarea unor alegeri anticipate, a găzduit partidele de opoziție în cadrul unor serii de întâlniri pentru a încerca să contracareze ceea ce mulți dintre ei văd ca un demers al premierului Johnson de a scoate Marea Britanie din Uniunea Europeană fără un acord pe 31 octombrie.


Citeşte şi: Uraganul DORIAN a făcut ravagii în Bahamas (VIDEO): Cel puţin şapte oameni au murit!

„Jeremy a lămurit că Partidul Laburist dorește alegeri anticipate și curând, dar că nu vom cădea în capcanele lui Boris Johnson”, a anunțat biroul său într-un comunicat.

„El a spus că Partidul Laburist nu va susține alegerile până când nu vom fi siguri că amenințarea unui Brexit fără acord nu va fi înlăturată”, se mai arată în comunicat.

Premierul britanic Boris Johnson a declarat marți seară că Partidul Conservator va depune o moțiune pentru convocarea de alegeri anticipate, după ce opoziția a obținut controlul asupra agendei Parlamentului, fapt ce ar putea să-i permită blocarea unui potențial Brexit fără acord.

„Liderul opoziției cerșește de doi ani pentru alegeri”, a afirmat premierul, potrivit cotidianului The Guardian.

„Nu vreau alegeri, dar dacă parlamentarii votează mâine (miercuri, n.red.) pentru stoparea negocierilor și impun o nouă întârziere fără sens Brexit-ului, potențial pe mai mulți ani, atunci aceasta ar fi singura modalitate de a rezolva acest lucru”, a adăugat Boris Johnson.

Citeşte şi: Nicolas Maduro pune armata în stare de alertă şi ordonă manevre militare

Liderul britanic a mai afirmat că în cazul în care va câștiga alegerile „toată lumea știe că dacă sunt prim-ministru, voi merge la Bruxelles, merge pentru un acord și voi obține un acord, dar dacă nu vor vrea o înțelegere, vom pleca oricum pe 31 octombrie.”

Boris Johnson a sugerat anterior că alegeri anticipate ar urma să fie organizate în data de 15 octombrie.