DISTRIBUIȚI
Reuters

Jeremy Corbyn, liderul Partidului Laburist din Marea Britanie, cea mai mare formaţiune politică de opoziţie, a fost lovit în cap cu un ou în timp ce vizita o moschee din Londra, agresiune pentru care un bărbat de 31 de ani a fost inculpat luni de poliţie, relatează AFP, scrie Agerpres.

Incidentul a avut loc duminică, într-un moment în care Corbyn se afla în moscheea din Finsbury Park, în nordul capitalei britanice, în cadrul iniţiativei intitulate ”Vizitaţi moscheea mea”, lansată în 2015 pentru construirea de punţi de legătură între comunităţi.


Citește și : Juan Guaido a revenit în Venezuela (VIDEO)

Potrivit media britanice, Corbyn discuta cu personalităţi locale într-o atmosferă amicală când un bărbat a apărut brusc în spatele său şi i-a spart un ou în cap. Scotland Yard-ul a indicat la rândul său că un ou a fost aruncat asupra unui membru al parlamentului” în jurul orei 14,52 GMT.

Jeremy Corbyn, care nu a avut de suferit din cauza incidentului, a putut să-şi continue programul zilei.

”Dacă nu sunteţi de acord cu Corbyn, folosiţi-vă vocea, nu pumnii”, a reacţionat pe Twitter deputata laburistă Jess Phillips, estimând că actele de violenţă ce vizează responsabili politici ”subminează democraţia”.

Moscheea din Finsbury Park a fost teatrul unui atentat împotriva musulmanilor în iunie 2017, care s-a soldat cu un mort şi 12 răniţi. Atacul a fost comis de Darren Osborne, un galez de 48 de ani, care a fost condamnat la închisoare pe viaţă.

Citește și : Stoltenberg cere Rusiei să revină la conformarea faţă de Tratatul INF