DISTRIBUIȚI

Superyacht-ul de 500 de milioane de dolari (423 de milioane de lire sterline) al lui Jeff Bezos a fost văzut pentru prima dată în timp ce lucrările de construcție continuă la vasul care va fi cea mai mare ambarcațiune cu vele din lume, transmite Daily Mail.

Iahtul de 417 ft (127 de metri) cunoscut sub numele de Y721 a fost lansat în șantierul naval Zwijndrecht din vestul Olandei la începutul săptămânii trecute.


Va fi cel mai mare iaht cu vele din lume când va fi finalizat în 2022, depășind Sea Cloud, care acum este cea mai mare navă de pasageri oceanică de acest fel.

Iahtul secret al fondatorului Amazon va avea trei catarge „enorme” și trei punți.

Proprietatea sa a fost confirmată în cartea Amazon Unbound, care a descris barca drept „unul dintre cele mai bune iahturi cu vele existente”.

Iahtul negru transportat a fost scos din șantierul naval în drum spre Alblasserdam, unde i se va oferi echipamentele finale.

Este construit de constructorul personalizat de iahturi Oceanco și se crede că se bazează pe nava Black Pearl a companiei – unul dintre cele mai mari și mai ecologice iahturi din lume.

Black Pearl este cel mai mare iaht cu vele DynaRig din lume, cu trei catarge de carbon de 70 de metri înălțime și a fost construit în 2018.

Oceanco a refuzat să comenteze dacă noul iaht a fost comandat de Bezos.

‘Oceanco apreciază discreţia şi confidențialitatea tuturor clienților noștri și potențialii clienți și, prin urmare, nu comentează cu privire la implicarea sau neimplicarea noastră în anumite proiecte”.

Bezos și-a pierdut locul de cel mai bogat om din lume luna trecută în fața rivalului tehnologic spațial Elon Musk. În prezent, are o avere netă de 197 de miliarde de dolari (143 de miliarde de lire sterline).

El a cumpărat, de asemenea, un iaht ‘în umbră’ – care este folosit pentru a transporta mașini și elicoptere în timp ce se află pe mare – care va fi o versiune personalizată a modelului YS 7512 de la Damen Yachts.