DISTRIBUIȚI
The Jakarta Pos

Preşedinta interimară a Boliviei, Jeanine Anez, şi-a anunţat vineri candidatura la alegerile prezidenţiale de la 3 mai, convocate în urma demisiei lui Evo Morales în noiembrie, notează AFP, scrie agerpres.

„Am luat decizia să candidez la alegerile prezidenţiale” (care vor avea loc în aceeaşi zi cu cele parlamentare), a afirmat într-un discurs Jeanine Anez.


Citește și : Trump se declară avocatul ferm al mişcării anti-avort

Joi, doi miniştri bolivieni au adus în discuţie posibilitatea unei candidaturi a preşedintei interimare.

„Singura salvare pentru ţara aceasta este ca Jeanine Anez să fie candidata noastră”, a declarat ministrul de interne, Arturo Murillo, în cursul unei conferinţe de presă la care a participat ministrul preşedinţiei, Yerko Nunez.

La 10 noiembrie, Evo Morales a demisionat sub presiunea forţelor armate după victoria sa pentru al patrulea mandat din primul tur al alegerilor prezidenţiale de la 20 octombrie, un scrutin afectat de nereguli, potrivit Organizaţiei Statelor Americane (OSA).

Jeanine Anez, o senatoare de dreapta, s-a proclamat preşedinte interimar, la 12 noiembrie, fiind al doilea vicepreşedinte al Senatului. Ocupanţii funcţiilor superioare acesteia prevăzuţi de Constituţie pentru a-l înlocui pe preşedinte îşi înaintaseră şi ei demisiile.

Citește și : Un oficial britanic susține că ‘este foarte probabil’ să existe cazuri de infecții cu coronavirus în Marea Britanie