DISTRIBUIȚI
AFP

Cu zece zile înainte de un congres al partidului prin care lidera extremei drepte franceze Marine Le Pen speră să relanseze Frontul Naţional, ea a devenit din nou ţinta criticilor din partea tatălui său, fondatorul partidului, informează miercuri dpa.

Jean-Marie Le Pen (89 de ani) şi-a publicat miercuri primul volum al memoriilor sale. Şi, chiar dacă acest volum acoperă perioada de dinaintea fondării partidului, în 1972, Jean-Marie Le Pen a găsit loc pentru câteva remarci acide la adresa fiicei sale, conform agerpres.


„Un sentiment predomină când mă gândesc la ea: mila”, scrie bătrânul Le Pen, înainte de a ataca vehement strategia ei de „de-demonizare” menită să facă Frontul Popular acceptabil pentru o categorie mai mare de votanţi.

Citește și : Germania : Acoperirea feţei ar putea fi interzisă în tribunale

„Ea a îngenuncheat în faţa cererilor morale şi politice ale duşmanului şi asta a făcut-o să piardă unica fortăreaţă pe care o ocupa”, notează fondatorul Frontului Popular.

Liderul Frontului Naţional i-a cedat locul de lider al partidului fiicei sale în 2011, însă patru ani mai târziu partidul l-a exclus după comentarii repetate făcute de el ce minimizau Holocaustul.

Partidul se află în criză după ce Marine Le Pen a pierdut în faţa centristului Emmanuel Macron în ultimele alegeri prezidenţiale care au avut loc în mai în Franţa. Marine Le Pen a obţinut atunci un procent record de 34 la sută din voturi, însă slaba sa performanţă în timpul dezbateri televizate împotriva lui Macron şi rezultatele dezamăgitoare din alegerile parlamentare au dus la acuzaţii împotriva ei în interiorul propriului partid.