DISTRIBUIȚI
L'Express

Politicianul de extremă stânga Jean-Luc Melenchon şi-a lansat duminică, la Paris, campania pentru alegerile prezidenţiale din Franţa, propunând o alternativă radicală la actualul şef al statului francez, centristul Emmanuel Macron, notează luni politico.eu., potrivit agerpres.

Lider al partidului Franţa Nesupusă, Melenchon participă pentru a treia oară la scrutinul prezidenţial.


Citeşte şi: Germania intenţionează să impună OBLIGATIVITATEA vaccinării pentru anumite categorii de angajaţi – Black News

În faţa a 3.000 de susţinători, el şi-a numit candidatura drept alternativa ‘populară’ pentru a contracara dreapta franceză. ‘Franţa nu este extrema dreapta – Franţa este securitate socială, sănătate publică, emancipare, şcoală, cercetare, împărţire”, a spus Melenchon.

Într-un sondaj realizat de politico.eu, Jean-Luc Melenchon este creditat cu 9% din intenţiile de vot, ceea ce l-ar plasa pe poziţia a patra după primul tur al scrutinului prezidenţial, în urma lui Emmanuel Macron (24%), Marine Le Pen (19%) şi Valerie Pecresse (10%). În finală, Macron ar urma să ia 55% din voturi şi să îşi asigure astfel un nou mandat la Palatul Elysee.

Citeşte şi:Pe măsură ce restricțiile revin, ce moment mai bun pentru parlamentarii britanici să dezbată cuvântul lor (F)avorit? – Black News

În pofida sondajelor, Jean-Luc Melenchon susţine că are şanse de a intra în turul doi al prezidenţialelor. ‘Totul depinde de cartierele muncitoreşti, dacă vor ieşi şi vor vota”, a explicat politicianul într-un interviu acordat înaintea mitingului organizat duminică la Paris.

În primul tur al alegerilor prezidenţiale din 2017, Melenchon a obţinut 19,6% din voturi, clasându-se pe poziţia a patra, după Emmanuel Macron (24%), Marine Le Pen (21,3%) şi Francois Fillon (20%). Scrutinul a fost câştigat de Emmanuel Macron, care în al doilea tur a obţinut 66,1% din voturi, faţă de 33,9% din sufragii pentru Marine Le Pen.