DISTRIBUIȚI
Make Me Aware

Preşedintele Comisiei Europene Jean-Claude Juncker a lăudat-o pe cancelarul german Angela Merkel pentru politica sa de primire a refugiaţilor, transmite dpa, potrivit agerpres.

„Angela Merkel a făcut lucrul potrivit în toamna anului 2015, iar istoria va confirma acest lucru”, a declarat Jean-Claude Juncker într-un interviu apărut în ediţia de vineri a tabloidului Bild.


Citește și : Lidera organizaţiei CHP din Istanbul, pusă sub acuzare pentru insultarea lui Erdogan

„Dacă ar fi închis frontiera germană, Austria şi Ungaria s-ar fi prăbuşit sub povara refugiaţilor. Acesta este adevărul”.

Întrebat dacă Angela Merkel a condus sau a divizat Uniunea Europeană, Juncker a răspuns: „Puteţi face multe de la Berlin. Asta-i adevărat. Dar o singură persoană nu poate nici să conducă şi nici să divizeze UE. În Europa ai întotdeauna nevoie de aliaţi solizi pe care să te poţi baza şi de mulţi prieteni dacă vrei să realizezi ceva”.

Citește și : Londra respinge zvonurile privind demisia premierului: Theresa May va fi cea care-l va întâmpina pe Trump!

Deşi Germania nu a fost „o barcă cu motor”, ci mai degrabă „un petrolier lent” în interiorul UE, în momentele cruciale Merkel şi alte „minţi strălucite” au „adus laolaltă oameni şi au pus cap la cap lucruri”, a mai spus preşedintele Comisiei Europene.