DISTRIBUIȚI
Reuters

Preşedintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, a publicat un comunicat în care susţine că folosirea armelor chimice „nu este acceptabilă în nicio circumstanţă”, referindu-se atacul lansat de SUA, Marea Britanie şi Franţa în Siria, scrie The Guardian, potrivit news.ro .

„Noaptea trecută, Franţa, Marea Britanie şi SUA au răspuns printr-un atac militar coordonat la atacul chimic atroce efectuat de regimul sirian împotriva civililor în Duma pe 7 aprilie”, se arată în comunicat.


Citește și : Statele Unite au „dovada” că regimul Assad a utilizat arme chimice în Siria (Departamentul de Stat)

Juncker reafirmă poziţia Comisiei Europene care susţine că folosirea armelor chimice nu este acceptabilă în nicio circumstanţă şi trebuie condamnată în cel mai puternic mod.

„Comunitatea internaţională are responsabilitatea să identifice şi să tragă la răspundere pe cei responsabili de un atac cu arme chimice”, afirmă Juncker în comunicat.

Citește și : Statele Unite, Marea Britanie și Franța au atacat mai multe zone din Siria

Juncker precizează şi că nu este pentru prima oară când regimul lui Assad a folosit arme chimice dar că trebuie să fie ultima.

„Siria are nevoie de un armistiţiu care să fie respectat de toate părţile implicate şi să ducă la o soluţie politică prin procesul condus de ONU de la Geneva pentru a aduce pace în ţară odată pentru totdeauna”, se arată în comunicat.