DISTRIBUIȚI
PressTV

Ministrul iranian de Externe, Javad Zarif, a declarat sâmbătă că decizia Statelor Unite de a mobiliza trupe suplimentare în Orientul Mijlociu este o mișcare „extrem de periculoasă” pentru pacea internațională, relatează Reuters, potrivit agerpres.

„Americanii au făcut asemenea acuzații pentru a-și justifica politicile ostile și pentru a crește tensiunile din Golful Persic”, a declarat Javad Zarif pentru agenția de presă IRNA.


Citește și : Dominic Raab, candidat la functia de prim-ministru britanic

„Prezența crescută a Statelor Unite în regiune este extrem de periculoasă și amenință pacea și securitatea internațională”, a adăugat ministrul de Externe iranian.

Preşedintele american Donald Trump a anunţat vineri că a aprobat trimiterea a 1.500 de militari suplimentari în Orientul Mijlociu, în contextul tensiunilor cu Iranul.

„Vrem să avem protecţie în Orientul Mijlociu. Intenţionăm să trimitem un număr relativ mic de trupe, în principal cu rol de protecţie”, a declarat Donald Trump de la Casa Albă, înainte de începerea unei vizite în Japonia.

Citește și : Analiză Financial Times – Uniunea Europeana se confruntă cu tendinţe autoritariste

Relaţiile Statelor Unite cu Iranul sunt tensionate din cauza sancţiunilor impuse de Administraţia Donald Trump după retragerea din Acordul nuclear semnat de marile puteri cu Teheranul. Preşedintele SUA vrea limitarea activităţilor nucleare şi balistice iraniene.

Consiliul Suprem de Apărare Naţională din Iran a reiterat joi că „nu vor exista negocieri” cu Statele Unite.