DISTRIBUIȚI
afp

Jaroslaw Kaczynski, preşedintele partidului naţionalist aflat la guvernare în Polonia, Lege şi Justiţie (PiS), va demisiona din funcţia de vicepremier la începutul lui 2022, a relatat miercuri agenţia naţională de presă PAP, care citează surse rămase sub protecţia anonimatului, potrivit Reuters şi agerpres.

Deşi este considerat liderul de facto al Poloniei, Jaroslaw Kaczynski, în vârstă de 72 de ani, ocupă funcţia de vicepremier responsabil cu securitatea naţională şi apărarea, un post pe care l-a preluat în octombrie 2020.


Citeşte şi: GREŞIT din nou: 50 de ani de predicții ECO-apocaliptice eșuate – Black News

El i-a informat pe parlamentarii PiS despre decizia luată la o reuniune de miercuri a grupului legislativ al partidului şi a spus că trebuie să aloce mai mult timp funcţiei de lider al formaţiunii politice, conform PAP.

Citeşte şi: ATAC ARMAT într-un oficiu poştal din SUA! Trei oameni au murit! – Black News

Partidul de dreapta aflat la guvernare în Polonia conduce în continuare în sondajele de opinie, parţial datorită programelor sale generoase de ajutoare sociale, în ciuda conflictului tot mai pronunţat cu Uniunea Europeană în legătură cu statul de drept, drepturile persoanelor LGBT şi libertăţile media.