DISTRIBUIȚI
The New York Times

Jared Kushner, ginerele preşedintelui american Donald Trump, este responsabilul „cu rang foarte înalt” din echipa de tranziţie a fostului magnat american care i-a cerut ex-consilierului pe probleme de securitate naţională al SUA, Michael Flynn, să contacteze Rusia în încercarea de a amâna sau respinge o rezoluţie a ONU privind coloniile israeliene înainte ca Trump să-şi înceapă mandatul, au declarat sâmbătă surse apropiate anchetei postului ABC News, relatează agerpres .

Documente depuse vineri de procurorul special Robert Mueller – care anchetează acuzaţiile potrivit cărora Rusia ar fi încercat să influenţeze rezultatul alegerilor prezidenţiale din SUA şi potenţiala complicitate a campaniei electorale a lui Trump cu oficiali ruşi – făceau referire la un responsabil „cu rang foarte înalt” din echipa de tranziţie, fără să-l identifice.


Potrivit ABC News, care citează un om de încredere din anturajul fostului consilier, Flynn a promis „cooperare totală” în anchetă şi ar fi dispus să depună mărturie că, într-una dintre ocazii, însuşi preşedintele Donald Trump l-a instruit să ia legătura cu ruşii, iniţial pentru a găsi o cale de cooperare în lupta împotriva grupării teroriste Statul Islamic în Siria.

Bloomberg a relatat în premieră că Jared Kushner ar fi fost responsabilul „cu rang foarte înalt” al echipei de tranziţie. Un al doilea „responsabil cu rang înalt” citat în documentele depuse vineri de Mueller este K.T. McFarland, fostul consilier adjunct pentru probleme de securitate naţională, au declarat surse pentru ABC News.

Citește și : Donald Trump a organizat tradiţionala recepţie de Crăciun cu corpul de presă de la Casa Albă