DISTRIBUIȚI
Shutterstock

Un şofer a murit şi alţi doi s-au intoxicat cu fum în urma ninsorilor abundente care au blocat pe un drum naţional din Japonia aproape 1.200 de maşini şi de camioane, a informat miercuri purtătorul de cuvânt al guvernului nipon, Yoshihide Suga.

Aproximativ 1.500 de vehicule au rămas marţi dimineaţa blocate între oraşele Sakai şi Awara (centrul ţării), un număr care s-a redus la 1.200 miercuri după ce Forţele de Autoapărare Japoneze au intervenit pentru a degaja şoseaua după cea mai mare ninsoare din ultimii 40 de ani şi a-i ajuta pe şoferi, conform agerpres.


Un şofer a murit în cursul nopţii din cauza unei intoxicaţii cu monoxid de carbon şi alţi doi conducători auto au fost duşi la spital cu intoxicaţii minore.

Citește și : OIAC va studia toate ”alegaţiile credibile” privind utilizarea de arme chimice în Siria

Blocajul din trafic, ce se întinde pe o distanţă de 20 de kilometri, s-a produs după ce ninsoarea abundentă a aşternut un strat de zăpadă de 136 de centimetri în regiune, obligând autorităţile să recurgă la ajutorul militarilor.

Zăpada care a afectat prefectura Fukui, unde s-a produs ambuteiajul, a atins un nivel record în 37 de ani, potrivit lui Yoshihide Suga, cantitatea acumulată fiind de şase ori mai mare decât nivelul normal.

Au fost de asemenea suspendate 94 de trenuri şi au fost închise 400 de şcoli din zonă, în urma avertismentului emis de Agenţia Meteorologică a Japoniei privind căderea de noi ninsori în ziua de miercuri.