DISTRIBUIȚI
Twitter

Un taifun însoţit de ploi torenţiale şi vânturi puternice se îndrepta miercuri spre insula principală a Japoniei, informează DPA, potrivit agerpres.

Meteorologii au avertizat cu privire la producerea de inundaţii, alunecări de teren şi ieşirea râurilor din matcă în estul şi nord-estul Japoniei, în contextul în care taifunul J este aşteptat să se apropie de Tokyo şi de zonele înconjurătoare în cursul zilei de joi.


Citește și: Macron și Erdogan au discutat la telefon despre situația din Mediterana de Est

Ochiul furtunii se afla miercuri la circa 230 de kilometri sud-vest de insula Hachijo, aflată la sud de Tokyo, la ora prânzului (03:00 GMT), îndreptându-se spre nord-est cu 20 de km/oră, însoţit de rafale de 162 km /oră, potrivit Agenţiei meteorologice nipone.

La începutul acestei luni, taifunul Haishen a adus ploi abundente şi vânturi devastatoare asupra insulei sudice Kyushu, lăsând în urma sa trei morţi, alţi trei dispăruţi şi peste 100 de răniţi.

Citește și: Ziua Independenţei a fost marcată în Bulgaria de protestele anticorupție

O altă furtună, taifunul Maysak, a lovit sudul Japoniei cu câteva zile mai devreme.Trecerea sa a făcut sute de răniţi şi a provocat răsturnarea unui cargobot transportând 43 de membri ai echipajului şi circa 5.800 de vite de pe insula Amami Oshima.

Doar doi membri ai echipajului filipinez au fost salvaţi şi zeci de cadavre de vaci au fost văzute plutind în zona naufragiului.