DISTRIBUIȚI
REUTERS

Japonia a anunţat luni că îşi va închide graniţele pentru toţi străinii în contextul apariţiei variantei Omicron a coronavirusului, la trei săptămâni după ce guvernul nipon a relaxat unele dintre restricţii pentru a permitea intrarea persoanelor care se deplasează în scop de afaceri, studenţilor şi stagiarilor din alte ţări, relatează AFP şi DPA, potrivit agerpres.

„Vom interzice toate intrările (noi) ale cetăţenilor străini din întreaga lume începând cu 30 noiembrie”, a declarat presei premierul Fumio Kishida.


Citeşte şi: Preşedinta taiwaneză pledează pentru democraţie în faţa unei delegaţii din ţările baltice – Black News

Japonezii care revin din nouă ţări din Africa Australă şi din state unde au fost înregistrate infectări cu noua variantă vor trebui să se supună „unor măsuri stricte de izolare în funcţie de riscuri”, a precizat şeful guvernului.

Japonia, care a introdus restricţii la frontiere de la izbucnirea pandemiei, şi-a relaxat la începutul lunii noiembrie măsurile pentru persoanele care se deplasează în scop de afaceri, studenţii şi stagiarii din alte ţări, dar interzice accesul turiştilor.

Guvernul nipon a anunţat de vineri prelungirea la 10 zile a carantinei la hotel pentru persoanele care vin din Africa de Sud, Botswana, Eswatini, Lesotho, Namibia şi Zimbabwe.

Japonia a extins în weekend această măsură şi la persoanele care vin din Malawi, Mozambic şi Zambia.

Citeşte şi: Bogății imense se află sub apele îngheţate ale Rusiei – Black News

Identificată prima dată în Africa de Sud, varianta Omicron a determinat numeroase ţări să îşi închidă frontierele pentru Africa Australă, în contextul în care acestea abia începuseră să se redeschidă pentru străini.

Dincolo de Africa Australă, contaminări cu nouă variantă au fost detectate şi în ţările G7, printre care Canada, Italia, Marea Britanie şi Germania.

Apariţia variantei Omicron a fost declarată „îngrijorătoare” de Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS), care pledează totuşi pentru menţinerea graniţelor deschise.