DISTRIBUIȚI
Twitter

O furtună de zăpadă puternică a lovit marţi nordul Japoniei şi zonele de coastă, smulgând acoperişuri, inundând locuinţe şi perturbând transporturile, relatează dpa, potrivit agerpres.

Viscolul s-a abătut asupra insulei Hokkaido din nordul ţării şi un val de furtună a inundat locuinţe pe insulă, relatează ziarul Hokkaido Shimbun.


Citeşte şi: CUTREMUR puternic în Vanuatu

Rafale de vânt cu viteza de 162 de kilometri/oră au fost înregistrate la Cape Erimo pe insula Hokkaido, în timp ce în oraşul Sakata, prefectura Yamagata, vântul a atins viteza de 135 de km/oră.

Agenţia Meteorologică din Japonia a avertizat în legătură cu „cel mai puternic viscol din ultimii ani”, care ar putea produce troiene în anumite zone ale insulei până miercuri.

„Vă rugăm să nu ieşiţi din case”, le-a cerut agenţia locuitorilor din zonă.

Agenţia a avertizat cu privire la zăpezi abundente, valuri înalte, vânt puternic şi perturbări ale traficului în nord-est şi zone la Marea Japoniei.

Sunt prognozate depuneri de până la 60 de centimetri de zăpadă pentru regiunea Hokuriku şi nord-estul ţării şi până la 50 de centimetri pentru Hokkaido în 24 de ore până miercuri dimineaţă.

Aproape 600 de şcoli au fost închise pe insula Hokkaido şi aproximativ 70 de zboruri şi peste 200 de curse feroviare au fost anulate pe insulă şi în nord-estul Japoniei, potrivit ziarului Hokkaido şi agenţiei de ştiri Kyodo.

Citeşte şi: Atac cu rachete asupra unei baze americane din Erbil

La mijlocul lunii ianuarie, o persoană şi-a pierdut viaţa şi alte 18 au fost rănite într-un ambuteiaj în care au fost implicate circa 50 de vehicule din cauza viscolului în prefectura Miyagi (nord-est).

Furtuna de zăpadă survine la trei zile după un cutremur cu magnitudinea de 7,3 produs în nord-estul ţării, în urma căruia peste 150 de persoane au fost rănite şi care au lăsat temporar milioane de locuitori fără electricitate.