DISTRIBUIȚI
Reuters

Ministrul de Externe japonez, Taro Kono, a criticat marți Coreea de Sud pentru măsurile luate împotriva aeronavei militare ruse, deoarece spațiul aerian încălcat de aeronavă aparține Japoniei, nu Coreei de Sud, relatează Reuters, potrivit mediafax.

Aeronava rusă a intrat în spațiul aerian situat deasupra insulei sud-coreene Dokdo, revendicată de Japonia drept teritoriu propriu, sub numele Takeshima.


Citeşte şi: Un avion militar rus a violat spaţiul aerian al Coreei de Sud

„Takeshima este teritoriu al Japoniei”, a declarat Taro Kono, cu referire la insula revendicată atât de Coreea de Sud, cât și de Japonia.

„Japonia ar fi trebuit să ia măsuri împotriva aeronavei ruse care a intrat în spațiul aerian teritorial al insulei. Decizia Coreei de Sud este incompatibilă cu poziția Japoniei”, a adăugat Taro Kono.

Citeşte şi: Pană de curent majoră în Venezuela: Autorităţile denunţă un ‘atac electromagnetic’

Oficialii din cadrul Ministerului Apărării din Coreea de Sud au anunțat că aeronavele sale au lansat sute de focuri de avertizare după ce o aeronavă militară rusă a intrat fără permisiune în spațiul aerian sud-coreean. De asemenea, au transmis că aeronave chineze au încălcat spațiul aerian teritorial, dar nu au oferit detalii privind măsurile luate împotriva acestora.

Conform armatei sud-coreene, aeronava rusă a încălcat spațiul aerian al Coreei de Sud în jurul orei locale 9.00 (3.00, ora României), în zona Insulei Dokdo/Takeshima.