DISTRIBUIȚI

Japonia a aprobat duminică oficial vaccinul dezvoltat de Pfizer împotriva COVID-19 şi va începe campania de vaccinare miercuri, 17 februarie, pentru a obţine imunizarea celei mari părţi a populaţiei în iulie, relatează EFE, potrivit agerpres

Ministerul Sănătăţii, Muncii şi Bunăstării a informat duminică aprobarea oficială a vaccinului, după ce un comitet al guvernului s-a pronunţat vineri în favoarea serului dezvoltat de Pfizer-Biontech.


Citește și : Rusia a aprobat ‘preliminar’ producţia vaccinului Sputnik V în Serbia

Aprobarea în procedură rapidă a vaccinului constituie un pas important în controlarea contagierilor într-o ţară prevăzută să găzduiască Jocurile Olimpice în mai puţin de şase luni.

Japonia, care a primit o primă tranşă de 400.000 de doze de vaccin de la Pfizer vinerea trecută, va începe campania de vaccinare pe 17 februarie.

Primii care vor primi vaccinul sunt un grup de 20.000 de medici şi asistente care s-au prezentat ca voluntari.

Vor fi urmaţi în martie de 3,7 milioane de lucrători sanitari şi de circa 36 de milioane de persoane cu vârste de peste 65 de ani.

Japonia şi-a propus să vaccineze marea parte a populaţiei până la începutul lunii iulie.

Citește și :Merkel: Germania va avea suficiente vaccinuri în aprilie, dar relaxarea restricţiilor mai trebuie să aştepte

Deşi ţara se confruntă cu cel de-al treilea val de coronavirus în această iarnă şi se menţine starea de alertă sanitară, a înregistrat mult mai puţine contagieri faţă de alte mari economii ale lumii.

Japonia a raportat aproximativ 1.300-1.400 noi cazuri în ultimele zile şi însumează în total 414.000 de contagieri şi aproximativ 7.000 de decese de COVID-19 de la începutul pandemiei.