DISTRIBUIȚI
© Bloomberg

Japonia a raportat joi un număr record de 1.645 de noi cazuri de COVID-19, care, potrivit experţilor, ar putea anunţa un al treilea val al epidemiei de coronavirus, informează presa locală citată de DPA, scrie agerpres.

Bilanţul, care include un record de 236 noi cazuri pe insula nordică Hokkaido, a depăşit recordul precedent de cazuri zilnice – 1.596 de infectări – înregistrat pe 7 august, a relatat Kyodo News.


Citește și : Turcii s-au bucurat prea repede: Rusia nu-i lasă să pună bocancul în Nagorno-Karabah! Premierul armean recunoaşte că a semnat un acord RUŞINOS, dar necesar

Tokyo a confirmat 393 noi cazuri, cel mai ridicat bilanţ zilnic din ultimele trei luni, iar prefectura Osaka (vest) a înregistrat 231 cazuri, depăşind a treia zi consecutiv pragul de 200 de contagieri.

Recentele creşteri ”pot fi considerate ca al treilea val al coronavirusului”, a declarat Toshio Nakagawa, preşedintele Asociaţiei Medicale din Japonia, miercuri, în cadrul unei conferinţe de presă, când pe teritoriul arhipelagului nipon s-au înregistrat 1.543 noi cazuri potrivit bilanţului zilnic.

Japonia a ieşit din starea de urgenţă instaurată în cea mai mare parte dintre cele 47 de prefecturi la mijlocul lunii mai. Ţara s-a confruntat cu un al doilea val al epidemiei în august.

Luând cuvântul în cadrul conferinţei de presă de joi, ministrul pentru revitalizarea economică, Yasutoshi Nishimura, a precizat că nu există necesitatea imediată a declarării unei alte stări de urgenţă naţionale.

Citește și : Un elicopter plin cu observatori internaţionali S-A PRĂBUŞIT în Sinaiul egiptean. Toţi cei aflaţi la bord au murit!

Cu toate acestea, ministrul a precizat că Japonia ar putea avea nevoie de aplicarea unor restricţii în ceea ce priveşte activităţile economice dacă situaţia se agravează.

Japonia a raportat până în prezent 114.400 de infecţii cu noul coronavirus şi 1.884 de decese asociate COVID-19, potrivit agenţiei Kyodo.