DISTRIBUIȚI

Guvernul Japoniei a încheiat un acord cu compania farmaceutică Pfizer privind achiziţionarea a 50 de milioane de doze suplimentare de vaccin anti-COVID-19, potrivit mass-media locale preluate miercuri de EFE, potrivit agerpres

Prin acest acord, Japonia speră să aibă suficiente doze pentru a avansa în procesul de vaccinare a întregii populaţii, care a fost demarat la jumătatea lunii februarie şi a permis deocamdată vaccinarea a aproximativ 1% din populaţie.


Citește și : Derek Chauvin, simbolul abuzurilor polițienești din SUA

Vaccinurile suplimentare se vor alătura celor 144 de milioane de doze pe care Japonia deja le-a contractat cu Pfizer şi celor 50 de milioane cumpărate de la Moderna.

În total, Japonia ar avea suficiente doze pentru a vaccina cu două doze aproximativ 110 milioane de cetăţeni de peste 16 ani.

Premierul nipon, Yoshihide Suga, a declarat miercuri la o sesiune parlamentară că guvernul speră să dispună de toate aceste doze până în septembrie.

Până în prezent, Japonia a vaccinat cu o singură doză 1,2 milioane de lucrători sanitari în prima fază de vaccinare şi aproximativ 19.000 de persoane cu vârsta peste 65 ani cu ambele doze, potrivit datelor oficiale.

Citește și : Papa Francisc și-a programat o nouă vizită în Ecuador

Japonia a încheiat un acord şi cu AstraZeneca pentru livrarea a 120 de milioane de doze, deşi procesul de autorizare a acestui vaccin ar putea fi compromis de cazurile destul de rare de tromboză care au determinat multe ţări să-i suspende utilizarea.